fbpx

АНАЛІЗ ҐРУНТУ в лабораторії

Kinsey Agricultural Services, Inc.

В якості практичного продовження конференції «Точне ґрунтознавство та управління зональністю полів» Тревелайт MICE&Travel Україна пропонує Вам спробувати оцінити рівень збалансованості Ваших ґрунтів, надіславши зразки ґрунту з Вашого поля нам для подальшої його пересилки безпосередньо в лабораторію Ніла Кінсі в штаті Міссурі, США. 

Пакети та вартість

Стандартний тест

(не включає кобальт, молібден, солі та хлориди)

$105**

(ПОЄ  повна обмінна ємність; pH; органічна речовина (гумус) у %; азот (ENR – орієнтовна швидкість вивільнення азоту з колоїдного гумусу); сульфат (як S) у мг/кг; фосфати (P205); тест Олсена або рівень Р (безкоштовно, якщо pH вище 7,5). Відсоток насичення основами: кальцій, магній, калій, натрій, інші основи, обмінний водень.  Мікроелементи в мг/кг: бор, залізо, марганець, мідь, цинк)

Повний тест

(включно кобальт, молібден, солі та хлориди)

$155**

**Вказана ціна включає оплату всіх етапів виконання аналізу зразків, починаючи з відправки їх Новою Поштою до отримання результатів з рекомендаціями українською мовою на електронну адресу.

Ніл Кінсі

«Стандартного тесту повинно вистачити для більшості ґрунтів, на яких вирощують кукурудзу, сою, пшеницю, соняшник, цукровий буряк, картоплю та інші овочеві культури. Як тільки Ви переконаєтесь, що програма почала працювати у Вас на полях, тоді може бути доцільним протестувати декілька ділянок по повному тесту».

Правила відбору зразків ґрунту в полі

Ніл Кінсі

«Зразки ґрунту можна відбирати у будь-який період року, коли це можна фізично зробити. Головне, щоб це не було зроблено у період тривалої засухи, а також на полі не вносились ні азотні добрива впродовж останніх двох місяців, ні сірка впродовж останніх 6 місяців».

  1. Для відбору використовуйте інструмент (лопату або пробовідбірник) зі сталі.
  2. Змішуйте відібрані уколи ґрунту у пластиковому відрі пластиковою або сталевою трубою.
  3. Важливо, щоб інструмент був новим і на ньому не було залишків інших хімічних речовин.
  4. В перший рік проведення аналізу ґрунту в лабораторії Кінсі рекомендується забирати 1 композитний зразок ґрунту з площі до 9 гектарів – зони.
Ніл Кінсі

«Приготуйте карту тестованих зон в межах поля. Правильно підготовлена карта дає можливість повторювати якісне тестування щороку. Ці ж самі карти використовуйте для диференціювання системи живлення ґрунту. Розділіть поле на зони (ділянки), що характеризуються ґрунтом однакового забарвлення на поверхні, однаковими схилами, текстурою ґрунту та однаковими характеристиками по дренажу/ерозії. Кожна зона повинна мати однакову історію посівів, внесення добрив та гною, а також однакову с/г культуру, заплановану до посіву в наступний сезон. Пронумеруйте кожну зону окремо.

 

Після отримання результатів кількість зон можна зменшити шляхом об’єднання таких, які мають однакові характеристики».

5. Кожен композитний зразок повинен складатися з мінімум 12 уколів.

Ніл Кінсі

«Місця для уколів вибирайте зигзагоподібним чином, уникаючи ділянок, які виділяються на фоні решти поля (солончаки, заниження, еродовані вершини, місця, де розвантажувався гній, вапно та ін. витратні матеріали на полі і т.д. Відстань між найближчими уколами повинна бути не менше 90 метрів. Також дотримуйтесь відстані щонайменше 20 м від доріг та обочин).

6.  Глибина уколу визначається орним шаром. Якщо використовується нульова або мінімальна ґрунтообробка, відбирайте зразок глибиною до 20 см.

7.  Якщо необхідно зробити більш точний аналіз Азоту, а також аналіз Сірки та Бору, сформуйте окремий зразок з глибини від 20 до 60 см.

Ніл Кінсі

«Що фермерам дійсно потрібно, так це глибина забору ґрунту 0-10 см на полях з нульовим обробітком ґрунту, і 0-17 см на полях, де добриво заробляється  в ґрунт після його внесення перед посівом наступної культури».

8.  Відібраний зразок дуже ретельно перемішайте та відберіть з нього 1 літр ґрунту.

9.  Пересипте вибраний ґрунт в пласку тару та підсушіть при температурі до 55 °С. Включені вентилятори значно прискорюють процес сушки. Рекомендуємо в якості тари для сушки використовувати харчові форми із фольги для випічки.

10.  Упаковуйте ґрунт в подвійний пакет з чітко помітною нумерацією на кожному з пакетів. Номер зразка нанесіть перманентним маркером на внутрішньому пакеті.

11.  Партію ґрунту передавайте з супроводжуючою таблицею, яку Ви можете завантажити тут.

12.  Добре упакований в коробку ґрунт надішліть на відділення Нової Пошти №9 в Києві. Отримувач: Гринишин Роман, тел. 0979965047

Щодо оплати сконтактуйте Романа

097 996 50 47